Cesty v regiónoch Tatry a Spiš sú momentálne zjazdné

21.12.2009 Poprad

Poprad 21. decembra (TASR) – Cesty v regióne Tatry a Spiš sú momentálne zjazdné a posypané, cestári tu pracujú na dočisťovaní niektorých úsekov.
Vladimír Kozák zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja informoval, že v regióne sú momentálne veľmi nízke teploty, ale situácia je zložitá len v okolí Lipian a Pustého Pola v okrese Stará Ľubovňa.
Podľa Kozáka je tu miestami nárazový vietor, ktorý môže spôsobiť snehové jazyky. \"Situáciu naďalej monitorujeme, v prípade potreby budeme zasahovať, \" konštatoval. Upozornil vodičov, že je potrebné prispôsobiť jazdu momentálnym podmienkam a stavu vozovky. V súčasnosti je možné posypávať len kamenivom, keďže teploty klesajú pod mínus osem stupňov Celzia. V najbližších dňoch by sa malo otepliť, a to pre cestárov znamená možnosť používať aj chemický posyp.
Počas víkendu bolo v Prešovskom samosprávnom kraji prepluhovaných viac ako 5300 kilometrov ciest a okolo 3400 kilometrov ciest bolo posypaných. Cestári okrem iného momentálne pracujú aj na opravách strojov a príprave techniky na ďalšie použitie.
 

Vyberte región